In Son en Breugel hebben 20 gebouwen de beschermde monumentenstatus: 6 rijksmonumenten en 14 gemeentelijke monumenten (inclusief het Dommelhuis). We hebben er in de afgelopen periode voor gezorgd dat alle monumenten duidelijk herkenbaar zijn met een mooi herkenningsteken.

Rijksmonumenten

Alle rijksmonumenten zijn nu voorzien van een schildjes van de Rijksdienst voor het Cultureel erfgoed. Bij 2 rijksmonumenten zijn de verouderde rijksmonumentenschildjes vervangen door het nieuwe schildje. Op de gebouwen waar nog geen schildjes aanwezig waren, de pastorie in Breugel en de kerktoren in Son, hebben we nu ook schildjes bevestigd.

Gemeentelijke monumenten

13 gemeentelijke monumenten hebben we voorzien van de nieuwe speciaal ontworpen geëmailleerde schildjes met het logo van Son en Breugel en de tekst Gemeentelijk Monument. Met de medewerking van de eigenaren hebben nu ook de oude pastorie in Breugel en de 3 monumenten aan de Kerkstaat een schildje gekregen. Het “nieuwste” monument, het Dommelhuis voorzien we binnenkort van een schildje.

Kleinste begraafplaats van Nederland

Het grafmonument van Van Hoven bij de vijver aan de Europalaan vormt een bijzonder monument. Dit graf is de ‘kleinste algemene begraafplaats van Nederland’. Dit monument heeft het schildje op een nieuw informatie bordje gekregen met uitleg over dit bijzonder monument. Een QR code verwijst naar nog meer informatie