Bladcampagne

Bladcampagne en bladkorven

De herfst is aangebroken en dat betekent dat onze bladcampagne weer van start gaat. De wijkteams gaan het gevallen blad in de straten en op pleinen inzamelen en afvoeren. Dat doen zij met bladblazers en via het regelmatig legen van bladkorven.

60 Bladkorven

Vanaf eind oktober hebben we weer op strategische plaatsen bladkorven geplaatst. De capaciteit van de korven is enkele jaren geleden flink opgehoogd naar circa 60 plaatsen en op sommige plaatsen hebben we ook extra grote korven geplaatst. Op deze pagina vindt u een kaartje waar ze staan. 60 plaatsen is momenteel het maximum. We kunnen verzoeken om meer korven op dit moment helaas niet honoreren.

Blij met uw hulp!

In de korven kunt u het gevallen blad verzamelen. Daar zijn wij erg blij mee. Dankzij uw hulp zorgen we er met elkaar voor dat het herfstblad snel en op de juiste wijze wordt afgevoerd.

Alleen blad in de korven

De wijkteams vragen inwoners wel met klem om in de korven alleen blad te deponeren. Dus geen snoeihout of takken omdat deze de apparatuur beschadigen.

Groene afvalcontainer en Milieustraat

Om het afvoeren van blad uit de eigen tuin makkelijker te maken, blijven we de groene afvalcontainer aan huis wekelijks voor u legen. Pas vanaf half december gaat de ophaalfrequentie naar tweewekelijks. Raadpleeg voor de inzameldata De Afvalapp! Snoeihout en bladeren kunt u ook gratis wegbrengen naar de milieustraat. Groenafval wordt verwerkt tot compost. Compost kunt u er overigens het hele jaar door gratis ophalen.

Bladblazen

In de bladcampagne blazen onze wijkteams het blad van voet- en fi etspaden naar de straat, waar een en ander wordt opgezogen. De planning hiervoor is weersafhankelijk. Via de social media laten we weten in welke straten de bladblazers actief zullen zijn.
Dat biedt u de mogelijkheid om vlak ervoor bladeren vast naar de straat te vegen en om uw auto te verplaatsen om te voorkomen dat deze vuil wordt door dwarrelende stof en opspattende bladresten. Het bladblazen geeft namelijk wel enige overlast.

Planning bladblazen

Op maandag 11 november gaan onze wijkteams blad ruimen in het centrum van Son, bij de Hendrik Veenemanstraat en in het Vijverpark en op dinsdag 12 november in De Breeakker.
Veeg bladeren eventueel alvast naar de straat en zet uw auto weg!

Straat

Aantal kleine korven

Aantal grote korven

Straat

Aantal kleine korven

Aantal grote korven

Bladkorven 2019-2020
Achilleslaan 2 - Alpenlaan 1 -
Apollolaan - 1 Australiƫlaan 1 1
Dr. Berlagelaan - 1 Berkenlaan - 1
De Bontstraat 4 - Breeakkerstraat 2 -
Edelweisstraat 1 - Elbelaan 2 1
Van den Elsenstraat 1 2 Esdoornstraat - 1
Flevoland - 1 Groningenlaan 1 -
Heistraat 1 - Hoplaan 1 -
Hulstlaan - 1 Kometenlaan 1 -
Kloosterstraat 1 - Kempenlaan 1 -
Leeuweriklaan - 1 Lupinelaan - 2
Nachtegaallaan 4 - Nassaustraat - 1
Oranjestraat 1 - Parklaan - 1
Peellaan 1 - Saturnusstraat - 1
Schorpioenlaan - 1 St-Genovevastraat 2 -
Stakenburgstraat 2 - Sterrenbeeldenlaan - 1
Thorbeckelaan 1 - Varenlaan 2 -
Veerstraat 1 - Vijverlaan 2 -
Vuurvlinderlaan - 1 Wilhelminalaan 4 -
Walcherenlaan 1 - Zandstraat 1 -