100 extra knooppunten in fietsnetwerk Zuidoost-Brabant

Dit artikel is gearchiveerd op 26-03-2017.

Onze provincie is zeer geschikt om per fiets te verkennen. Door de stad, over de heide, door bossen en langs sfeervolle dorpjes. Met het aantrekkelijke fietsroutenetwerk, dat over de hele provincie is uitgestippeld, bepaal je zelf via de app, panelen of een kaart de route en afstand van je fietstocht. Het fietsnetwerk in de regio Zuidoost-Brabant is nu uitgebreid ruim 100 extra knooppunten. Ook zijn 370 fietspanelen vervangen met een actueel kaartbeeld. Dankzij de nieuwe panelen kunnen fietsers met meer plezier door het Brabantse land fietsen.

In de nieuwe panelen is de beacon-technologie verwerkt. Een innovatie met een route-app die ervoor zorgt dat fietsers actuele omgevingsinformatie kunnen ontvangen. Deze kwaliteitsimpuls is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Brabant. De Provincie Noord-Brabant zet erop in om Brabant deFietsers bij knooppuntenplattegrond meest innovatieve en gastvrije fietsprovincie te laten worden. Zuidoost-Brabant is de eerste regio waar de werkzaamheden zijn voltooid. De overige regio’s volgen in 2017.

De Landgoederenroute in Zuidoost-Brabant is de eerste route die gebruik maakt van de beacon-technologie. Je wordt via de innovatieve app 'Routes in Brabant' tijdens je fietstocht op de hoogte gehouden van allerlei bezienswaardigheden langs je route. Van cultuurhistorische feiten en landschapskenmerken tot aantrekkelijke acties bij accommodaties. De basis is gelegd om in de toekomst binnen Brabant op grote schaal gebruik te maken van beacon-technologie.

Stap op je fiets en kijk wat de omgeving in Zuidoost-Brabant allemaal te bieden heeft! Plan vooraf digitaal je route via www.routesinbrabant.nl of www.visitbrabant.nl/routes. Veel fietsplezier!