100e zwemvestje voor zwemdiploma B

Dit artikel is gearchiveerd op 31-10-2017.

Het is de gemeente letterlijk en figuurlijk wat waard als kinderen hun zwemdiploma halen!

In een feestelijke ontmoeting met wethouder Vortman van Sport ontvingen Abram Poghosyan en zijn moeder Lia Poghosyan vandaag een cheque van € 100,- voor het behalen van zwemdiploma B. Voor Abram was er ook nog mooie snorkel en voor zijn broertjes een duikbrilletje.

Een kind uit Son en Breugel dat het zwemdiploma B haalt, kan via de regeling ‘zwemvestje’ een geldbedrag van € 100,- ontvangen als beloning of gedeeltelijke tegemoetkoming voor het betalen van de zwemles. De stimulering is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat alle kinderen het officiële zwemdiploma B gaan halen.

Goed kunnen zwemmen is belangrijk. Omdat het schoolzwemmen is komen te vervallen, haalden minder kinderen via privé zwemles hun zwemdiploma. Dat was geen goede ontwikkeling. Belangrijk is dat alle kinderen leren zwemmen. Het idee om zwemles met een rugzakje-methodiek te stimuleren is sympathiek ontvangen en door de gemeenteraad omarmd en in 2016 ingevoerd.

De gemeente mocht vandaag het 100e 'zwemvestje’ in 2017 uitreiken en de regeling voorziet duidelijk in een behoefte. De stimuleringsbijdrage zwemvestje is er voor alle kinderen van Son en Breugel die het officiële zwemdiploma B halen.

Hoe belangrijk zwemles is, bleek eergisteren nog maar eens in een bericht in de media.

In het Limburgse Brunssum werd een jongetje van 11 jaar succesvol gereanimeerd bij het zwembad. De jongen mocht weliswaar niet in het diepe zwemmen, omdat bekend was dat hij geen zwemdiploma heeft. De jongen was ondanks het toezicht toch met zijn zwemmende vriendjes in het diepe gesprongen en bijna verdronken. Het voorval geeft aan hoe belangrijk het is dat kinderen leren zwemmen.