Actie IkPas! 40 of 30 dagen zonder alcohol!

Dit artikel is gearchiveerd op 10-04-2017.
Ronald Brekelmans, diaken Cooijmans en Tom van den Nieuwenhuijzen in actie voor IkPas!

Wethouder Tom van den Nieuwenhuijzen van gemeente Son en Breugel, diaken Cooijmans van de Heilige Odaparochie én prins Carnaval 2017 (Ronald Brekelmans) doen mee met de landelijke campagne IkPas! 40 / 30 dagen geen alcohol drinken. Ze dagen iedereen in de gemeente uit om zich ook aan te melden voor IkPas! GGD Brabant-Zuidoost ondersteunt deze actie en maakt het mogelijk dat men zich kan aanmelden in deze regio!

Waarom deze actie?

30 of 40 dagen geen alcohol drinken, fris de lente in, een maandje detoxen (ontgiften). IkPas! is een uitdaging voor jezelf, om te kijken wat een maand zonder alcohol met je doet. Veel deelnemers van de eerste twee edities gaven aan onbewust een gewoonte aangenomen te hebben waarbij het vanzelfsprekend was dat ze vrijwel dagelijks meerdere glazen alcohol dronken. Door leerervaringen op te doen in de alcoholvrije IkPas!-periode werden ze bewuster in het maken van een keuze om wel of niet te drinken. Zo doorbraken ze vastgeroeste patronen, was alcohol drinken niet meer vanzelfsprekend en voelden zich daar goed bij. Ook heeft een groot deel van de deelnemers positieve lichamelijke veranderingen ervaren tijdens IkPas!: ze voelden zich fitter en scherper, sliepen beter, vielen af en hadden een betere huid.

Wanneer vindt deze actie in Son en Breugel plaats?

De 40 dagenactie loopt tussen carnaval en Pasen tijdens de traditionele vastenperiode, van 1 maart tot 9 april. De 30 dagenactie begint op 10 maart, waardoor de laatste actiedag gelijk loopt met de 40 dagenactie: zondag 9 april 2017. Met deze opzet hebben de deelnemers aan de 40 dagenactie tien dagen extra de tijd om ‘maatjes’ te vinden om de challenge ook aan te gaan.

Hoe meedoen aan IkPas!?

U kunt zich aanmelden voor IkPas! op de website www.ikPas.nl, u vult de gevraagde gegevens in en verzend deze. U krijgt hiervan een bevestiging via email en hierna wordt u op de hoogte gehouden van ondersteunende informatie door het IkPas! team!

Om aan de omgeving te laten zien dat u deelneemt aan IkPas!, kan er een speciaal voor deze actie gemaakt blauw bandje gedragen worden. U kunt dit bandje aanvragen via de website van IkPas!
U kunt dit bandje afhalen op het gemeentehuis van de Son en Breugel (zolang de voorraad strekt).