Alzheimercafé B.O.S.

Dit artikel is gearchiveerd op 24-05-2018.
tekst alzheimer café

Op woensdag 23 mei organiseert Alzheimer Café Best – Oirschot - Son en Breugel een avond met als thema ‘de Wet Maatschappelijke Ondersteuning’.

Mensen met dementie willen vaak zo lang mogelijk thuis blijven wonen. De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zorgt ervoor dat dit ook kan. Volgens deze wet moet iedereen zo lang mogelijk aan de maatschappij kunnen meedoen. Hiervoor is wel goede hulp en ondersteuning nodig. Gemeenten voeren de Wmo uit en zijn dus verantwoordelijk. Voor wie is de Wmo bedoeld? Welke vormen van ondersteuning zijn er allemaal en hoe kan ik dit regelen? Deze avond wordt hierover gesproken met een WMO klantmanager.

Locatie

Het Alzheimer Café B.O.S. in Zalencentrum `t Zand aan de Bestseweg 52 in Oirschot begint om 19.30 uur en duurt tot ca. 21.00 uur. De toegang en het eerste kopje koffie/thee bij binnenkomst zijn gratis. Meer informatie over het programma vindt u op onze website www.alzheimer-nederland.nl. In de pauze bestaat de mogelijkheid om boeken van het Alzheimercafé B.O.S. of van CultuurSpoor Best, te bekijken en (gratis) te lenen. Ook liggen er folders en brochures die te maken hebben met dementie. Na elke pauze van het Alzheimer Café bestaat de mogelijkheid vragen te stellen.