Basisscholen aan de slag met duurzaamheid

Dit artikel is gearchiveerd op 30-06-2019.

Bij basisschool De Regenboog, De Harlekijn en De Ruimte staat vrijdag 10 mei in het teken van duurzaamheid. De Dag van de Duurzaamheid is gevuld met verschillende activiteiten in de klas, variërend van het maken van een afvalkunstwerk (onderbouw) tot het maken van een duurzaamheidskrant door de groepen 5,6 en 7.

Wethouder Jan Boersma opent de dag en zal via een live-verbinding alle basisschoolleerlingen vanuit het Vestzak toespreken. Jan Boersma: “Aandacht en zorg voor je omgeving begint al op jonge leeftijd. Kinderen bewust maken van hun invloed op een duurzame woonomgeving draagt bij aan onze ambitie voor een klimaatneutraal Son en Breugel in 2030.

De Jeugdgemeenteraad opent daarna de Dag van de Duurzaamheid voor de groepen 8, die in het Vestzak aan de slag gaan met het thema klimaat en energie.

In hun programma zit o.a. een lezing door Wecycle, workshops door Curiosityworld en een duurzaamheidskwis. Bij het Vestzak staat de hele dag de Energiebus waarin de leerlingen kennis kunnen maken met verschillende vormen van duurzame energie.

De dag wordt georganiseerd door vrijwilligers van SonenBreugelVerbindt ondersteunt door 18 vrijwilligers van het Summa College.