Belangrijke stap voor nieuwbouw Kanaalzone Son en Stoklandlocatie Breugel

Dit artikel is gearchiveerd op 15-12-2017.
Robert Visser en Marcel Merks schudden elkaar de hand

Met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst is een belangrijke stap gezet voor twee nieuwbouwplannen in onze gemeente. Wethouder Robert Visser en projectontwikkelaar Marcel Merks van Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling maakten op woensdag 15 november de nieuwbouwplannen voor de Kanaalzone in Son en op de Stoklandlocatie in Breugel bekend. Door deze overeenkomst kan worden gestart met de voorbereidingen die nodig zijn voor het wijzigen van het bestemmingsplan.

Een mooie entree voor Son

Het plan in de Kanaalzone Son en Breugel bestaat uit drie afzonderlijke delen met ieder een eigen karakter en ingericht op de schaal van Son en in meerdere prijsklassen. Zo komen er acht luxe tweekappers met zicht op het kanaal. Op de tweede locatie aan de entree van Son staat een gebouw met ruim twintig appartementen gepland en aan de Bontstraat komen tien geschakelde rij- en hoekwoningen met tuinen.

Nieuwbouw voor een breed publiek in Breugel

In het woningbouwprogramma in Breugel wordt gedacht aan ongeveer tien rij- en hoekwoningen, een zestal tweekappers en twee vrijstaande woningen. Deze diversiteit biedt aan mensen met verschillende woonwensen een passende nieuwbouwwoning. Van starters tot grotere gezinnen.

Duurzame woningen

De woningen in beide plannen worden gebouwd volgens de duurzame eisen van nu. Van Stiphout gaat zelfs een stapje verder: vooruitlopend op de landelijke wetgeving worden deze nieuwe wijken gasloos opgeleverd.

Meer informatie

Eind dit jaar volgt een informatiebijeenkomst voor belanghebbenden en belangstellenden met uitgebreide informatie over het bestemmingsplan en de beeldkwaliteit van de gebouwen. Voor de beide projecten is een informatie- en contactwebsite ingericht: www.nieuwbouwsonenbreugel.nl