Bestrijding eikenprocessierups

Dit artikel is gearchiveerd op 31-07-2019.

We krijgen veel meldingen over de eikenprocessierups. Er zijn op het moment in het dorp ook veel nesten. Ondanks dat wij in het voorjaar preventief acties hebben ondernomen.

Keuzes maken

Het is onmogelijk om alle nesten te verwijderen. We moeten daarom bij de bestrijding keuzes maken. Nesten op plaatsen waar veel mensen komen, onder andere langs veel gebruikte fietspaden, bij scholen, kinderdagverblijven, speeltuinen en de scouting verwijderen we zo snel mogelijk. Nesten in het bos of in de achtertuin verwijderen we bijvoorbeeld niet.

Nesten melden

Blijft u a.u.b. nesten op drukke, veel bezochte plaatsen melden, bij voorkeur via http://www.sonenbreugel.nl/inwoners-en-ondernemers/meldpunt-meldingen-openbare-ruimte_44142/ 

De nesten worden zo snel mogelijk door de firma Engelen Groen of door de wijkteams verwijderd. De firma Engelen Groen is 2 dagen in de week actief in de gemeente en een aantal medewerkers van de wijkteams is dagelijks bezig met inspecties (o.a. bij scholen) en het verwijderen van nesten.

Het is voor ons niet mogelijk om een actueel en volledig overzicht te geven van alle meldingen.

Meer informatie over de eikenprocessierups

Informatie van de GGD over de eikenprocessierups, preventieve maatregelen, behandeling en bestrijding vindt u op: www.oakie.info

Veelgestelde vragen en antwoorden

Ik heb een paar dagen geleden een melding gedaan, maar daar is nog steeds niks mee gedaan. Hoe kan dat?

We krijgen nog steeds ontzettend veel meldingen binnen. Deze nemen we zo veel als mogelijk in behandeling, maar we geven voorrang aan meldingen nabij bijvoorbeeld scholen en kinderdagverblijven. Om de bestrijding zo efficiƫnt mogelijk te laten verlopen, worden de meldingen per buurt opgepakt. Het kan dus zijn dat het even duurt voordat uw melding wordt opgepakt. We snappen dat dit vervelend is, maar doen ons uiterste best.

Wanneer worden welke locaties aangepakt?

Omdat de planning regelmatig wijzigt, kunnen we helaas niet precies aangeven welke melding wanneer wordt opgepakt. Soms blijkt de bestrijding in de praktijk namelijk veel langer te duren dan aanvankelijk gedacht, waardoor de planning wordt aangepast. We vragen dus om uw geduld.

Waarom krijg ik geen terugkoppeling over mijn melding?

Omdat we nog steeds erg veel meldingen ontvangen, kunnen we onmogelijk over elke melding een terugkoppeling geven.

Waarom zijn niet alle medewerkers van de buitendienst bezig met het bestrijden van rupsen?

We beschikken niet over voldoende middelen en materiaal om alle medewerkers in te zetten bij de bestrijding van de rupsen. Een aantal medewerkers is wel dagelijks bezig met inspecteren en bestrijden. 
De overige werkzaamheden worden dus ook nog zo veel als mogelijk uitgevoerd door of onze eigen medewerkers of door ingehuurde bedrijven (voor een aantal werkzaamheden huren wij jaarlijks bedrijven in).