Blauwe parkeerzone ook op zaterdag

Dit artikel is gearchiveerd op 01-12-2017.

Blauwe schijfVanaf 1 oktober 2017 is een aantal veranderingen in het parkeren in het centrum van Son officieel van kracht. De blauwe zone in het centrum wordt uitgebreid naar de zaterdag. Dit betekent dat u in de blauwe zone, net als op doordeweekse dagen, tussen 9 en 18 uur maximaal 2 uur mag parkeren en verplicht bent de parkeerschijf te gebruiken. Met deze maatregel wordt beoogd dat de parkeergelegenheid nabij de winkels maximaal gebruikt wordt door klanten van de winkels in het centrum. Langparkeerders parkeren buiten de blauwe zone.

Voor ontheffingshouders verandert er niets, de ontheffing is ook op zaterdag van kracht.

Weekmarkt

Vanaf september 2017 wordt de opzet van de weekmarkt op het Raadhuisplein gewijzigd. De gewijzigde weekmarkt treedt op donderdag 7 september 2017 in werking. Zodra dit het geval is, blijven op marktdagen voortaan de 25 parkeervakken aan het de zuidzijde van Raadhuisplein beschikbaar. Voorheen werden deze parkeervakken op donderdagen i.v.m. de weekmarkt buiten werking gesteld. Ook de tijdelijke gesloten verklaring op donderdagen van de weg Raadhuisplein (tussen 9.00 en 17.30 uur) vervalt vanaf donderdag 7 september 2017.

Verplaatsing parkeervakken huisartsen

Op het 17 Septemberplein zijn 4 van maandag tot en met vrijdag voor huisartsen gereserveerde parkeerplaatsen. Deze parkeerplaatsen worden verplaatst naar de Zandstraat. De op het 17 Septemberplein vrijkomende parkeerplaatsen zullen worden voorzien van een blauwe lijn, waardoor deze parkeerplaatsen onderdeel gaan vormen van de blauwe zone die van maandag tot en met zaterdag van 9 tot 18 uur van kracht wordt in het centrum van Son.