Bouw mee aan het Brabants voedselsysteem!

Dit artikel is gearchiveerd op 20-02-2019.

Op dinsdag 19 februari 2019 organiseert de provincie in het 1931congrescentrum in Den Bosch de allereerste Voedsel1000. Een bijeenkomst voor Brabanders die samen de thema’s gaan bespreken die aan bod komen in het Brabantse Voedselbesluit.

Ons voedselsysteem gaat over alles en iedereen die verbonden is met voedsel: van boer tot burger. In Brabant is de voedselsector een belangrijke economie en creëert het veel werkgelegenheid. Wereldwijd blinkt de sector uit qua innovatie, kennis en productiviteit. De huidige manier van voedsel produceren brengt ook een aantal uitdagingen met zich mee. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met een veranderend klimaat? Hoe krijgen we een schonere lucht? En hoe behouden we een vruchtbare bodem? Maar bovenal: hoe zorgen we voor lekker en gezond voedsel dat goed is voor mens, dier én omgeving?

Voedsel1000

Een simpel antwoord is niet weggelegd voor deze vragen. Daarom organiseert de provincie Noord-Brabant een Voedsel1000. Tijdens de Voedsel1000 gaan Brabanders met elkaar in gesprek over deze uitdagingen. Samen proberen we tot oplossingen te komen die we vaststellen in het eerste Brabantse Voedselbesluit. Bouw jij mee aan ons Brabants voedselsysteem?

Aanmelden

Aanmelden voor of meer informatie over de Voedsel1000 vindt u op www.voedsel1000.nl.