Buitengebied Son en Breugel krijgt glasvezel

Dit artikel is gearchiveerd op 31-12-2017.
Roze koe in het gras

Het aantal aanmeldingen vanuit Son en Breugel was overweldigend (80%).  Het buitengebied van Son en Breugel wordt daarmee definitief aangesloten op het glasvezelnetwerk. In januari 2018 wordt begonnen met de aanleg van het glasvezelnetwerk. In mei 2018 zullen de eerste aangemelde woningen worden aangesloten op het glasvezelnetwerk, de verwachting is dat het glasvezelnet in het 3e kwartaal 2018 operationeel is.

Bent u benieuwd wanneer uw gebied aan de beurt is? Op www.mabib.nl vindt u een globale en overzichtelijke bouwplanning.

Waarom glasvezel?

Tegenwoordig doen we veel dingen online: tv kijken, telefoneren, werken, gamen, studeren, bankieren, winkelen en zelfs onze belastingaangifte gaat alleen maar digitaal. Dat wordt in de toekomst alleen nog maar meer. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in recordtempo op en internet krijgt een alsmaar groter wordende rol in ons leven. Het huidige netwerk is binnen afzienbare tijd niet meer bestand tegen dat toenemende dataverkeer. Glasvezel is dat wel.

Lokale ambassadeurs

Heeft u vragen over glasvezel en zou u dat graag eens voorleggen aan een bekende? Neem dan contact op met een van onderstaande ambassadeurs: Marcel Aarts, Paul Schots, Adrie Dortmans, Simone den Uijl, Astrid de Haas, Paul van Eck, John Verkuilen, Rajender Peeters, Ton Geers, Jan Frans Brouwers.

Aanmelden en informatie

Het is (tegen andere voorwaarden) nog steeds mogelijk om u aan te melden voor glasvezel in het buitengebied. De serviceproviders en Mabib werken samen met lokale ICT-experts waar u van harte welkom bent voor vragen of advies op het gebied van glasvezel en dienstenabonnementen. In Son en Breugel kunt u daarvoor terecht bij www.freshpc.nl/computerhulp-son-en-breugel (06-13542758).