Dubbel op slot, daar kom je mee thuis!

Dit artikel is gearchiveerd op 31-05-2017.

In Son en Breugel zijn dit jaar alweer ruim 20 fietsen weggehaald, voornamelijk aan de doorgaande weg Hendrik Veenemanstraat – Nieuwstraat - Kanaalstraat. Ook in 2016 werden veel fietsen weggehaald.

Uit onderzoek blijkt dat de meeste weggehaalde fietsen wel op slot stonden, maar niet met een ketting ergens aan vast zaten. Fietsen kunnen daardoor door dieven gemakkelijk opgepakt en in een auto worden geladen. Dit is secondewerk.

Het dubbel afsluiten van de fiets is misschien in het begin wat onwennig en kost wat meer tijd, maar het geeft een geruststellend gevoel. Dat zeggen fietsgebruikers die niet anders meer gewend zijn.

Wat kunt u doen tegen fietsdiefstal?

  • Zet uw fiets altijd op slot, ook als u maar even weg bent.
  • Gebruik zowel uw fietsslot als een kettingslot
  • Maak uw kettingslot altijd ergens aan vast; een paal, een hek of fietsenrek (de zogenaamde ‘vaste wereld)
  • Noteer bij aankoop de unieke kenmerken van uw fiets (merk, type, kleur, framenummer). Dat maakt het doen van aangifte een stuk gemakkelijker.

Als uw fiets onverhoopt toch worden gestolen dan adviseren wij u om aangifte te doen bij de politie.

Wat gaan wij eraan doen?

De gemeente gaat de stallingen optimaal inrichten met voldoende mogelijkheden om op een eenvoudige manier fietsen te kunnen vastketenen.
Het optimaal inrichten van de stallingen is een traject wat meer tijd en geld kost. Voor een aantal plaatsen wordt voorgesteld andere voorzieningen aan te brengen om het ketenen wat makkelijker te maken. Denk aan fietsnieten of fietstulpen, zoals die al op meerdere plaatsen goed worden gebruikt.

Tot die tijd roepen we u op om extra alert te zijn en alvast te wennen aan het gebruik van dubbele sloten. Wij ondersteunen dit door de fietser met zadelhoesjes te attenderen op het gebruik van dubbele sloten.