Eerste afkoppelaar ontvangt dubbele subsidie en tuinbord

Dit artikel is gearchiveerd op 08-09-2019.

Wethouder Boersma en Mado Ruijs van Waterschap de Dommel bij het afkoppelbordOp maandagochtend 26 augustus heeft wethouder Jan Boersma  een cheque van € 600,- voor de afkoppelsubsidie inclusief verdubbelaar uitgereikt aan de heer van der Lee, Boslaan 15a. Daarna heeft hij samen met Mado Ruijs, lid van het dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel het 1e afkoppelbord in de voortuin geplaatst.

De dubbele subsidie wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van Waterschap De Dommel voor maximaal 400 woningeigenaren die in 2019 subsidie voor het afkoppelen aanvragen. Het waterschap vindt het van belang dat inwoners zelf nadenken over een duurzame en groenere inrichting van de eigen leefomgeving en anders omgaan met water. Het waterschap en gemeenten denken graag mee. Door regenwater vast te houden voorkom je dat ‘schoon’ regenwater afgevoerd wordt naar de rioolwaterzuivering. Plus dat het regenwater zorgt voor aanvulling van de grondwatervoorraad. Daarnaast zorgt het voor een koelere leefomgeving bij warme dagen zoals vandaag. Win-win!

Inwoners die geïnvesteerd hebben in het duurzaam opvangen van hun regenwater worden gevraagd dit bord in hun voortuin te plaatsen. Hiermee hoopt de gemeente andere buren te stimuleren eens een kijkje te nemen om zelf inspiratie op te doen en ook mee te gaan doen.

Meer inspiratie kunnen inwoners ook opdoen op 10 september a.s. om 19.30 uur in sporthal De Bongerd. Daar wordt een 2e informatiebijeenkomst georganiseerd over het opvangen van regenwater op eigen terrein en de maatregelen die de gemeente neemt om de effecten van klimaatverandering op te vangen. Iedereen is daarbij van harte welkom.