Expositie Sandra Kuijpers in gemeentehuis

Op 16 januari a.s. opent wethouder Tom van den Nieuwenhuijzen een nieuwe expositie in het gemeentehuis.
Fotograaf Sandra Kuijpers exposeert vanaf die dag haar fotoserie “De Grondleggers”. Deze serie bestaat uit een 5-tal portretten van personen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van Son en Breugel. Al deze personen hebben bedrijven gevestigd in het dorp die tot op heden nog steeds bestaan. De bedrijven zijn soms meer dan 100 jaar actief en zijn van generatie tot generatie overgegaan. Tijdens de gesprekken met de geportretteerden was duidelijk zichtbaar dat er nog steeds de passie voor het vak aanwezig is. Daarnaast was het mooi om te zien hoe het vak veranderd is door de loop der jaren. Het sociale aspect is er echter nog steeds.

Sandra’s inspiratie voor deze serie is het licht van Rembrandt geweest. Het doel was om krachtige portretten te maken waarbij de uitdrukking als het ware een “kijkje” geeft in het karakter van de persoon en waarbij de kijker zijn/haar eigen verhaal erbij kan bedenken. Wat doen de beelden met de kijker? Wat vertellen ze? Welk gevoel geven deze beelden? Kortom welk verhaal vertellen ze?

De expositie is te bezichtigen tijdens openingstijden van het gemeentehuis: maandag en donderdag tussen 09.00 – 19.00 uur, dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 09.00 – 17.00 uur.

De portretten en verhalen zijn al eerder gepubliceerd in De Mooi Son en Breugel Krant.