Fontein terug in de vijver Europalaan

Dit artikel is gearchiveerd op 23-06-2019.

Na een afwezigheid van bijna twee jaar keert de fontein deze week terug in de vijver aan de Europalaan. Wethouder Jan Boersma is blij met de terugkeer van de fontein in het straatbeeld: “De fontein is een beeldbepalend punt met de natuurlijke sfeer en uitstraling waar ons dorp zo trots op is. Ik kijk er naar uit tot de vijver weer in zijn oude glorie is hersteld.”

In 2018 heeft het college een bedrag van € 15.000,- ter beschikking gesteld voor een renovatie van de fontein nadat de kwetsbare elektrische installatie van het verdeelsysteem bij maai- en snoeiwerkzaamheden tot tweemaal toe beschadigd raakte. Met aannemer, ingenieursbureau en buitendienst is hard gewerkt om de vijverpomp te herstellen.

In de renovatie was eveneens voorzien in een zogenaamde wind-control, zodat de fontein bij harde wind geknepen wordt. Hierdoor wordt de overlast door de verneveling van de fontein over de Europalaan beperkt. De aanschafkosten hiervan staan echter niet in verhouding tot risico/overlast, waarop het college heeft besloten hiervan af te zien.