GGD Jeugdmonitor 0 t/m 11 jaar 2017

Dit artikel is gearchiveerd op 31-10-2017.

Donderdag 28 september valt bij een groot aantal ouders een uitnodiging voor deelname aan de jeugdmonitor in de bus. Het gaat om een grootschalig onderzoek naar de gezondheid van kinderen van 0 t/m 11 jaar. De GGD Brabant-Zuidoost organiseert dit onderzoek voor 26.000 ouders en verzorgers in onze regio. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter de GGD de gezondheid van kinderen in beeld krijgt.

Doe mee en maak kans op een fiets

De GGD Brabant-Zuidoost voert dit onderzoek eens in de vier jaar uit in opdracht van de gemeenten in onze regio. De vragen gaan over de gezondheid, leefomgeving en het welzijn. Heeft u een uitnodiging ontvangen? Dan is uw kind via een steekproef uit het bevolkingsbestand geselecteerd. U kunt de vragenlijst online invullen. De GGD beloont elke vijftiende deelnemer met een cadeaubon ter waarde van vijftien euro. Dit bedrag kan ook worden gedoneerd aan een goed doel. Daarnaast maken alle deelnemers kans op een van de twee kinderfietsen! Vult u de vragenlijst liever op papier in? Begin november ontvangt u een herinnering met een schriftelijke vragenlijst. Doet u ook mee?

Resultaten

De resultaten van dit onderzoek helpen gemeenten te bepalen wat nodig is voor kinderen om gezond en veilig te wonen en te leven en spelen makkelijker te maken. Denk aan activiteiten die kinderen stimuleren meer te bewegen, zoals de aanleg van speeltuinen. Of misschien leven bij ouders veel vragen over opvoeden en kan de gemeente hierbij ondersteuning bieden? De GGD publiceert de resultaten van het onderzoek medio 2018.