Groot groenonderhoud

Dit artikel is gearchiveerd op 31-12-2016.

Het meerjarenplan voor groot onderhoud van het groen (bomenplan) is goed op stoom, maar in een aantal straten toch iets vertraagd. Het bespreken van de plannen met buurten, het aanpassen van de plannen en het aanvragen van omgevingsvergunningen kost meer tijd dan vooraf gedacht. Inwoners van de betreffende straten die eerder informatie kregen over de planning, krijgen zo nodig een nieuwe brief met de aangepaste planning voor hun straat.

2016 Stand van zaken

  • De plannen voor Groningenlaan, Heemskerklaan, Maaslaan, Schaepmanlaan, Tweelingenlaan, Van Gentlaan N-Z, Verwerstraat en Weserlaan gaan of zijn in de uitvoering.
  • Voor enkele straten loopt de aanvraagtermijn voor de omgevingsvergunning nog. Begin november volgt de definitieve planning voor de Kometenlaan, Lupinelaan, Parklaan, Piet Heinlaan en Schietbaan (achterzijde H. Veenemanstraat).
  • Met de Boogschutterlaan is de gemeente nog bestuurlijk in gesprek met enkele bewoners. Dit gesprek is op 11 oktober gepland.
  • In de loop van het 4e kwartaal 2016 worden Zagerstraat, Duinlaan, Merwedelaan, Vlielandlaan (Vliehorst) met bewonersbrieven aangeschreven over het voorstel voor hun straat.
  • In het 4e kwartaal 2016 ontvangen ook Beverlaan, Breitnerlaan, Frans Halslaan, Hulstlaan, Muizenberg en Texellaan een brief over het groenonderhoud. Voor deze straten ontwerpt ecologisch planbureau Van Nierop een gezamenlijk onderhoudsplan. Bewoners van deze straten ontvangen bewonersbrieven over het plan en het proces dat Van Nierop voor ogen heeft.

2017

Door de vertraging verschuift een aantal straten naar het eerste en tweede kwartaal van 2017. Het gaat om:

  • 1e kwartaal: Aziëlaan, Australiëlaan, Beatrixstraat, Beetsstraat, Eiffellaan, Juralaan, Pyreneeënlaan, Putterlaan, Sint Hubertuslaan, Winterkoninglaan en Zandstraat.
  • 2e kwartaal: Alpenlaan, Amstellaan, Andeslaan, Apollolaan, De Bontstraat, Dommelstraat, Esdoornstraat, Houtens, Tollensstraat en Vogezenlaan.
  • Daarna komen o.a. Zeellandlaan, Weidelaan, Crocusstraat, Schorpioenlaan en Weegschaallaan aan bod.

Meer actuele informatie vindt u op Groenbeleid in de Praktijk.