GROTE BRAND PRODRIVE OP EKKERSRIJT

Dit artikel is gearchiveerd op 04-07-2019.
Afgesloten zone brand Ekkersrijt

UPDATE 3 december 2018, 13.00 uur:

In de vroege ochtend van zaterdag 1 december hebben de hulpdiensten twee NL-Alert berichten verzonden aan inwoners in Son en Breugel.
De inhoud en timing hiervan schiep verwarring. Ook heeft niet iedereen die een bericht had moeten krijgen dit ontvangen. We vinden het jammer dat dit mogelijk tot onrust heeft geleid en nemen dit mee in onze evaluatie. Hopelijk kunnen we dit voor een volgend incident verbeteren. 

UPDATE 1 december 2018, 15.00 uur:

De brand is onder controle, maar nog niet gedoofd. Vanwege instabiliteit van de toren op het pand houdt de brandweer de situatie in de gaten en laat het gecontroleerd uitbranden. De afgesloten zone is teruggebracht tot rondom de locatie (zie plattegrond).
Het NL-alert is niet meer van kracht.

----

UPDATE 11.00 uur:

Rookontwikkeling bij brand is een stuk minder. Brandweer is nog druk met blussen.

----

UPDATE 9.00 uur:

120 brandweermensen uit de regio zijn actief bij het bestrijden van de brand. Ze worden daarbij ondersteunt door andere hulpdiensten. Er worden metingen gedaan en tot op dit moment zijn er geen schadelijke stoffen aangetroffen.

De brand veroorzaakt waarschijnlijk nog langere tijd overlast. Een aantal wegen op industrieterrein Ekkersrijt zijn vanwege de bluswerkzaamheden afgesloten.
Meubelplein Ekkersrijt is vooralsnog bereikbaar via de snelweg A50 en via de Eindhovenseweg (Kennedylaan). 

------

8.00 uur: Vanochtend rond 04.00 uur is er een zeer grote brand uitgebroken bij Prodrive op bedrijventerrein Ekkersrijt. Hierbij komt veel rook vrij die richting Son en Breugel waait. Het advies is om ramen en deuren te sluiten en uit de rook te blijven.

De brandweer is met man en macht bezig om de brand te blussen. Wij vragen u om niet naar de brand toe te gaan en anders de aanwijzingen van hulpverleners op te volgen.

In verband met de brand is Ekkersrijt vandaag minder goed bereikbaar. We rekenen op uw begrip.

Meer informatie volgt zodra die beschikbaar is. Volg voor het laatste actuele nieuws ook de politie op Twitter: @Politieob.