Herdenkingsparachutesprongen door Round Canopy Parachuting Team 20 september

Dit artikel is gearchiveerd op 23-09-2018.

Op 22 september 2018 om circa 18.00 uur organiseert het Round Canopy Parachuting Team (RCPT) herdenkingssprongen aan het zandpad achter de Ockhuizenweg 18 in Son en Breugel.

Het RCPT is een internationaal parachutistenteam met onder haar leden 26 nationaliteiten en vertegenwoordiging in diverse landen, waaronder Nederland. Het team organiseert parachutesprongen om hen te gedenken die voor onze vrijheid gevochten hebben! In de stijl zoals ze tijdens Operatie Market Garden in 1944 ook gesprongen zijn, met authentieke uniformen en vanuit een C47 (Dakota).                                                                                                                

Parachutespringen is een activiteit die weersafhankelijk is en de bovengenoemde tijd kan daardoor op het laatste moment nog wijzigen!

Iedereen is van harte welkom om naar deze herdenkingssprongen te komen kijken. Wel willen wij alle toeschouwers verzoeken om indien mogelijk op de fiets te komen!

Informatie dropzone

“Operation Paulushoef”, DZ C Son

Op de zonnige middag van zondag 17 september 1944 zijn binnen 45 minuten meer dan 4.500 parachutisten op deze locatie geland. Daarnaast landen 53 Waco zweefvliegtuigen, getrokken door de beroemde C47, met zwaar materieel en aanvullende infanterie manschappen. De Paulushoef boerderij lag in de beoogde dropzone en was een uitstekend markeringspunt voor de piloten. De naam van de boerderij was namelijk duidelijk te zien in grote witte letters op het dak. De bewoners van de boerderijen in het Sonnius gebied hebben de Amerikanen geholpen op alle mogelijke manieren. In de daaropvolgende dagen was dit gebied het toneel van binnenkomende versterkingen die met zweefvliegtuigen en parachutes landden. Ook alle voorraden werden via de lucht aangevoerd.