Het Vergeten Kind bezorgt kwetsbare kinderen een hartverwarmende dag in de Winter Efteling

Dit artikel is gearchiveerd op 12-01-2019.
Wethouder Van den Nieuwenhuijzen met de kinderen in de bus op weg naar de Efteling

Op 22 december jl. organiseerde Stichting Het Vergeten Kind voor het eerst een geheel verzorgde, hartverwarmende dag voor kwetsbare kinderen uit heel Nederland in de Efteling. Vanuit 37 Nederlandse gemeenten vertrokken circa 1.500 kinderen met hun ouder(s) of opvoeders per Hartenhuis-bus naar de Efteling. Ze werden vergezeld door burgemeesters en wethouders uit hun gemeente. Het Vergeten Kind organiseerde deze activiteit speciaal in de decembermaand, omdat deze feestmaand voor kwetsbare kinderen een extra moeilijke periode is waarin ze zich anders, eenzaam en verdrietig voelen.

Vanuit Son en Breugel vertrokken 27 kinderen met hun verzorgers vergezeld door wethouder Tom van den Nieuwenhuijzen, Appel Lee en Mischa Navratil vanuit het CMD voor een heerlijke, onbezorgde dag.

“Een dagje naar de Winter Efteling is voor elk kind een enorme belevenis, maar voor kwetsbare kinderen extra bijzonder. Gewoon even kind kunnen zijn, ontsnappen aan je dagelijkse zorgen en problemen en een fijne dag ervaren met je ouders. Dat de burgemeesters en wethouders ook zelf meegingen, zorgde ook nog eens voor verbondenheid tussen de gemeenten en ‘hun’ kwetsbare kinderen. En daar draait kerst toch om. Compassie en verbondenheid” aldus Daphne Schreuder, hoofd Campagnes & Events van Het Vergeten Kind.