IKPAS, 40 dagen zonder alcohol: iets voor jou?

Dit artikel is gearchiveerd op 31-03-2019.

Na carnaval start een nieuwe editie van IkPas: 40 dagen zonder alcohol van 6 maart tot en met 14 april. Deelnemers zetten hun alcoholgebruik in de vastentijd op pauze. Meld je aan via www.ikpas.nl/inschrijven

Bewuster van je alcoholgebruik

Veel mensen hebben onbewust een patroon aangenomen waarbij het vanzelfsprekend is dat ze vrijwel dagelijks meerdere glazen alcohol drinken. IkPas maakt zich er hard voor om je daar bewuster van te maken. Door mee te doen aan IkPas doorbreek je vastgeroeste patronen en is alcohol niet meer vanzelfsprekend.
Veel deelnemers van IkPas ervaren ook positieve lichamelijke veranderingen; ze voelen zich fitter en scherper, slapen beter, vallen af en hebben een betere huid.
Of je het nu doet om af te vallen, jezelf fitter te voelen of om jezelf uit te dagen; dankzij IkPas word je bewuster van je alcoholgebruik. IKPAS gaat niet om het stoppen met alcohol, maar om een pauze in te lassen. We vinden het belangrijk dat de inwoners, bewust zijn van hun alcoholgebruik. Alcohol heeft invloed op de gezondheid. Daarnaast zijn de gewoonten van volwassenen een voorbeeld voor jongeren. Ouders of een opa en oma die meedoen met IKPAS zetten daarmee ook jongeren aan het denken.

Aanmelden

Het is natuurlijk makkelijker als je samen met een aantal anderen tegelijk je alcoholgebruik tijdelijk op pauze zet. Dat is voor ons de reden om jullie op IKPAS te wijzen. Onze prins carnaval doet mee aan deze campagne, misschien is het ook iets voor jou!

Iedereen die mee wil doen, kan zich aanmelden via www.ikpas.nl/inschrijven.
In het gemeentehuis en de bibliotheek zijn zo lang de voorraad strekt gratis bandjes verkrijgbaar, waarmee je kunt laten zien dat je meedoet aan IKPAS.