In memoriam Leo Achterbergh

Dit artikel is gearchiveerd op 22-04-2018.
Leo Achterbergh kunstenaar met alpinopet en rode sjaal

Op donderdagavond 12 april jl. ontvingen wij het bericht dat de heer Leo Achterbergh is overleden.

Van 1958 tot 1966 is Leo Achterbergh lid geweest van de gemeenteraad van Son en Breugel. Vanaf 1986 heeft hij als lid van onze expositiecommissie, samen met Annelies Schoth en Ad van Etten, ruim 32 jaar een fraai podium geboden aan kunstenaars uit onze gemeente. In december 2017 heeft de commissie afscheid genomen met een door henzelf samengestelde expositie.

Op zijn 75e verjaardag heeft burgemeester Willem Urlings hem de versierselen uitgereikt behorend bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ter gelegenheid van zijn 80ste verjaardag werd hem door de gemeente een boom aangeboden. Die is geplaatst in de Zandstraat nabij De Harlekijn. Op deze locatie stond eerder het Centrum voor Creativiteit waaraan hij jarenlang verbonden is geweest.

Wij herinneren ons Leo Achterbergh als een bevlogen kunstenaar en mensenmens. Pas na zijn pensionering bij de bedrijfspsychologische dienst van DAF richtte hij zich op het kunstenaarsvak. Wij denken met veel respect aan hem terug.
Leo Achterbergh is 96 jaar geworden.

Ons medeleven gaat uit naar zijn kinderen, familie en vrienden. Wij wensen hen veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.