In memoriam: Ties van Gorp

Dit artikel is gearchiveerd op 31-08-2019.
Ties van Gorp spreekt bij afscheid collega

Met verslagenheid hebben we afgelopen vrijdag kennis genomen van het overlijden van Ties van Gorp.

Ties is 34 jaar in gemeentedienst geweest. Vanaf 1 november 1969 als beheerder van de gemeentewerf, later als beheerder bij het Vestzaktheater. We koesteren mooie herinneringen aan hem. Als beheerder op de gemeentewerf was hij verantwoordelijk voor de planning en organisatie van de buitendienst. Hij werkte daar jarenlang intensief samen met Annie van der Heijden als administratieve ondersteuner. Als duo waren zij onafscheidelijk, Ties heeft zelfs een nieuw veulen in het hertenkamp haar naam gegeven.

Ties was van alle markten thuis en sprong overal bij waar hij nodig was; van brandweerman tot gladheidsbestrijder, Ties deed het allemaal. Het gaf hem ook veel informatie voor de buuts die hij tijdens de zittingsavonden van carnavalsvereniging De Krutjesrapers als ‘De Skoefel’  gaf, vaak samen met Martien van den Hurk. In 1992 ruilde hij de gemeentewerf in voor het Vestzaktheater, waar hij fulltime als beheerder aan de slag ging.

Velen zullen Ties van Gorp wellicht kennen als presentator en spreekstalmeester. Zo sprak hij onder meer bij het afscheidsfeest van burgemeester Steinweg en bij de opening van het Vestzaktheater. En bij het project Dorpspower was hij zeer nauw betrokken. Want door zijn bijzondere stijl van presenteren, kreeg hij in Son en Breugel maar ook in het Provinciehuis in 's-Hertogenbosch veel aandacht voor de actie om Son en Breugel als zelfstandige gemeente voort te laten bestaan.

Op 1 september 2003 heeft hij gebruik gemaakt van de regeling voor vervroegd pensioen. Sindsdien hebben wij nog vaak van zijn kennis, kunde en creativiteit gebruik mogen maken.

Voor al zijn vrijwilligerswerk is Ties van Gorp op 28 april 2006 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

We wensen zijn vrouw Greet, zoon Willy en verdere familie veel sterkte in deze moeilijke tijd.