Installatie Jeugdgemeenteraad 2017-2018

Dit artikel is gearchiveerd op 12-09-2017.
Logo Jeugdgemeenteraad

Op 11 september 2017 om 16.00 uur installeert burgemeester Hans Gaillard in een openbare bijeenkomst de nieuwe leden van de Jeugdgemeenteraad van Son en Breugel.

Het programma van de installatie is als volgt:

• 16.00 uur    Inloop en ontvangst
  • 16.15 uur    Installatie van de nieuwe leden de Jeugdgemeenteraad door burgemeester Hans Gaillard
  • 16.30 uur    De Jeugdgemeenteraad en haar begeleiders stellen zich voor
  • 16.45 uur    Persmoment met gelegenheid tot het maken van foto’s en stellen van vragen
  • 17.00 uur    Gelegenheid tot feliciteren in de hal

In juni jl. zijn voor de 2e keer verkiezingen gehouden. De verkiezingen waren dit jaar alleen in groep 7. De nieuw gekozen leden vervangen namelijk de jongeren uit groep 8 die afgelopen jaar zitting hadden in de Jeugdgemeenteraad.

De Jeugdgemeenteraad van Son en Breugel bestaat uit 14 leden. Iedere basisschool is vertegenwoordigd door 1 leerling uit groep 7 en 1 leerling uit groep 8. De leden zitten twee jaar in de jeugdgemeenteraad.

De Jeugdgemeenteraad vergadert zesmaal per schooljaar op donderdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur. Tussendoor werken de leden van de Jeugdgemeenteraad in groepjes aan projecten, een- hooguit tweemaal per maand. Een aantal begeleiders helpen de Jeugdgemeenteraadsleden met de uitwerking van hun projecten.