Inzameling taxussnoeisel via Stichting Taxus Taxi

Dit artikel is gearchiveerd op 31-08-2017.

Bij 50% van alle chemokuren kiest men voor geneesmiddelen op basis van taxus. In de jonge twijgen (maximaal 30 cm) van uw TAXUS BACCATA haag zit baccatine, een belangrijke grondstof voor het maken van geneesmiddelen waarmee men kanker bestrijdt. Het snoeisel van een haag van 50 meter lang is voldoende om 1 kankerpatiĆ«nt te behandelen. Jaarlijks zijn er tienduizenden behandelingen nodig. Zonde dus om het snoeisel van de taxushaag verloren te laten gaan!.

Uw taxussnoeisel kunt u nog tot 31 augustus a.s. kosteloos laten ophalen door de Stichting Taxus Taxi. Via www.taxustaxi.nl/afspraak is het heel gemakkelijk om een afspraak te maken. Taxus Taxi haalt het snoeisel dan gratis en binnen 24 uur voor de deur op.

Jong en zuiver snoeisel

Alleen het jongknipsel (de eenjarige scheuten van de Taxus Baccata) zijn geschikt voor inzameling. De scheuten mogen een maximale lengte hebben van 20-30 centimeter. En alleen afkomstig zijn van een haag of struik die ieder jaar wordt gesnoeid.
Het taxussnoeisel dient vrij te zijn van takken, steen, zand en blad. Wanneer het snoeisel vermengd wordt met deze materialen is het onbruikbaar voor de taxusinzameling.

Het is belangrijk dat u de haag snoeit op een schone ondergrond. Hiervoor zijn gratis speciale opvangtassen en -zeilen verkrijgbaar bij de Boerenbond. De zeilen zijn 2 meter x 1 meter.

De taxichauffeur controleert het snoeisel voordat het wordt meegenomen. Voldoet het knipsel niet aan de voorwaarden, dan zal de chauffeur het niet meenemen. Voor meer informatie over de taxusinzameling kunt u terecht op www.taxustaxi.nl/veelgestelde-vragen.