Jeugdgemeenteraad brengt bezoek aan Omroep Brabant

De 14 leden van jeugdgemeenteraad (JGR) Son en Breugel en hun begeleiders hebben op donderdag 14 november 2019 een uitgebreide rondleiding gehad bij Omroep Brabant.
Zij hebben onder andere de Tv-studio, de regiekamer, de radiostudio en de nieuwsredactie bezocht. Tijdens de rondleiding kregen zij van een ervaren redacteur uitgebreide uitleg over de manier van werken bij Omroep Brabant.
Aan het einde van hun bezoek hebben zij een persbericht over hun werk overhandigd aan de nieuwsredactie.

Leden vertellen

Twee jeugdgemeenteraadsleden vertellen over hun ervaringen bij Omroep Brabant:
Faye: “Het was een leuk en interessant uitstapje. We hebben veel gezien en geleerd. We zijn rondgeleid door Hans Janssen. Ze hebben onder andere de Tv-studio laten zien, de regiekamer en de radiostudio. Maar het meest interessant vond ik de grime oftewel de make-upkamer. Daar kun je zien hoe de gasten opgemaakt worden voor de opnames.Het is het meest bedoeld om ze een kleurtje te geven voor de felle lichten die op ze worden geschenen. Het was leuk om daar te mogen zijn!”

River: “Het was een leuk en interessant uitstapje. Hans Janssen heeft ons veel dingen verteld over Omroep Brabant. Alles was wel leuk, maar de radiostudio vond ik het meest interessant, omdat we live werden gefilmd! Het was heel leuk, omdat we er echt bij waren toen hij aan praten was. Het was een heel leuk uitstapje!”

Wat doet de JGR?

De jeugdgemeenteraad adviseert namens de jeugd het gemeentebestuur of vraagt aandacht voor wensen, behoeften en problemen van de Son en Breugelse jeugdDe leden bepalen zelf waarmee ze aan de slag gaan. Ieder jaar onderneemt de jeugdgemeenteraad een leuk en leerzaam uitstapje.

Informatie over de JGR

De leden van de JGR worden jaarlijks gekozen tijdens verkiezingen op alle basisscholen van Son en Breugel. De JGR bestaat uit een leerling van groep 8 en een leerling van groep 7 van iedere basisschool, dus twee per school.
De leden zitten twee jaar in de raad. De JGR vergadert 6 keer per jaar op donderdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur. De vergaderingen zijn openbaar, iedereen is welkom. De agenda vindt u hier en in het gemeentenieuws in de lokale krant.
Een aantal begeleiders/vrijwilligers helpt de leden van de JGR met de uitwerking van hun projecten. Burgemeester Hans Gaillard is voorzitter van de JGR.