Kinderen ontbijten met burgemeester bij basisschool De Harlekijn

Dit artikel is gearchiveerd op 10-11-2017.

Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 3.000 basisscholen, vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats.

In Son en Breugel gaat burgemeester Hans Gaillard op 9 november a.s. op bezoek bij basisschool De Harlekijn voor een gezamenlijk ontbijt. Dit gebeurt in zo’n 265 Nederlandse gemeenten. In de school schuiven ze samen aan de ontbijttafel en maken ze kennis met elkaar. Zo geven ze het goede voorbeeld. Burgemeester Hans Gaillard betaalt symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen verzorgen met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt met het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven.