Laadpalen voor elektrisch rijden

Dit artikel is gearchiveerd op 31-08-2017.
Logo Duurzaamheid

Het aantal elektrische auto´s in Nederland stijgt snel en dat vraagt om een uitbreiding van de laadinfrastructuur in Nederland. Elektrisch rijden is milieuvriendelijker dan rijden op benzine of diesel. Elektrische auto’s stoten geen broeikasgassen en roetdeeltjes uit en maken ook minder geluid. Daarom plaatst de combinatie Nuon - Heijmans 2500 nieuwe laadpunten in de provincies Noord-Brabant en Limburg. De deelnemende gemeenten, waaronder Son en Breugel, faciliteren de plaatsing van de laadpalen door hier speciale parkeerplaatsen voor aan te wijzen. De stroom voor laden van uw elektrische auto via deze laadpalen is voor 100% afkomstig uit windenergie uit één van Nuons windparken in Nederland. Zodoende rijdt u ook volledig energieneutraal. Door elektrisch te rijden draagt u dus bij aan een schonere en stillere omgeving.

Hoe kunt u een laadpaal aanvragen?

Als u een elektrische auto hebt en geen eigen terrein voor een laadpunt, dan kunt u een verzoek voor een nieuw openbaar laadpunt rechtstreeks indienen bij Nuon (dus niet bij de gemeente). Om de laadpalen te kunnen gebruiken hebt u ook een laadpas nodig. De laadpas werkt op alle laadpunten en is gratis aan te vragen bij Nuon. Op de laadpunten van Nuon-Heijmans in Noord-Brabant en Limburg laadt u met deze laadpas voor € 0,22 per kilowattuur.

Waar staan de laadpalen in Son en Breugel?

Momenteel staan er 21 laadpalen in Son en Breugel waarvan 3 stuks met een publieke functie. De overige laadpalen zijn van particulieren of bedrijven en bevinden zich hoofdzakelijk op bedrijventerrein Ekkersrijt. Op de website van de ANWB vindt u een overzicht van alle beschikbare laadpalen in Nederland.