Levensboom voor de heer M. de Roo

100-jarige

Op woensdag 27 maart a.s. viert de heer M. de Roo, woonachtig in Berkenstaete zijn 100e verjaardag. Ter gelegenheid hiervan schenkt het gemeentebestuur van Son en Breugel hem een levensboom.

Programma

De verjaardag van de heer De Roo begint om 10.00 uur in Zorgcentrum De Vloed in Son en Breugel, waar hij door harmonie PHEV, bewoners en medewerkers uitgebreid in het zonnetje wordt gezet.Rond 11.00 uur verplaatst het gezelschap zich naar het Vroonhovenpark waar hij samen met burgemeester Hans Gaillard en in het bijzijn van zijn familie de Quercus robur "Fastigiata" zal planten.

Quercus robur "Fastigiata"

De Quercus robur "Fastigiata" is een dicht vertakte zuilvormige eik met stevige opgaande takken die in de winter zijn bruine blad vasthoudt. Het is een imposante boom die van nature in grote delen van Europa voorkomt. Volwassen exemplaren kunnen circa 20 meter hoog en heel breed worden. De heer De Roo heeft voor deze boom gekozen vanwege de lange levensverwachting.