Maak het inbrekers niet te makkelijk

Dit artikel is gearchiveerd op 04-09-2017.
Boarding pass met vakantietips

De zomerperiode staat voor de deur. Voor veel mensen een fijne tijd waarin ze een vakantie of dagjes uit gepland hebben. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan. Helaas gaan zij niet op vakantie, zo blijkt ieder jaar maar weer.

Gedurende de zomerperiode wil de gemeente haar inwoners er dan ook extra op alert maken hun woning veilig achter te laten, in de hoop een eventuele woninginbraak te voorkomen. De woningen van vakantiegangers zijn namelijk een zeer eenvoudig doelwit en laten vaak duidelijk zien dat er voor een langere periode niemand thuis is. Door uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn en nooit een lampje aan, is het voor inbrekers vaak eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn.

Wekelijks zullen we u een tips geven voor een veilige zomer.

  • Tip 1: Op vakantie? Laat op social media niet weten dat u weg bent. Inbrekers maken ook gebruik van Twitter en Facebook.
  • Tip 2: Inbrekers zijn slanker dan u denkt! Een klein open raampje is genoeg. Sluit alle ramen en deuren af als u weggaat.
  • Tip 3: Op vakantie? Laat uw buren weten dat u weg bent en waar u te bereiken bent. Vraag uw buren ook een oogje in het zeil te houden tijdens uw afwezigheid.
  • Tip 4: Op vakantie? Post uit zich en zorg dat uw thuisblijvers zoals TV, laptop, sieraden e.d. een veilig plekje hebben.
  • Tip 5: Inbrekers op het verkeerde been? Laat de lampen branden als u weg bent (gebruik een tijdschakelaar)
  • Tip 6: Een of meerdere dagen niet thuis? Zorg dat uw huis er bewoond uitziet. Een leeg huis is aantrekkelijker voor inbrekers.
  • Tip 7: Geniet van de zomer. Sluit inbrekers buiten! Zorg dat ramen en deuren goed gesloten zijn en zorg voor goed hang- en sluitwerk.

Kijk voor meer tips op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.