Militaire oefening 30 mei t/m 2 juni 2017

Dit artikel is gearchiveerd op 03-06-2017.

Van 30 mei t/m 2 juni 2017 houdt de Luchtmobiele Brigade "7 december" uit Schaarsbergen een oefening in het kader van de opleiding tot luchtmobiele soldaat.

Praktisch gezien houdt dit in dat de militairen zich zullen verplaatsen over bestaande wegen en paden in Son en Breugel. Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen) munitie. Men verblijft op het Militair Oefenterrein Oirschotse Heide.

Verder vinden er de volgende specifieke acties plaats:

  • Varen op het Wilhelminakanaal van Paal 54 tot Paal 39, op 30 mei;
  • Kaartleesoefening (te voet) van Knegsel naar Militair Oefenterrein Oirschotse Heide, van 30 t/m 31 mei;
  • Een mars (te voet) langs het Wilhelminakanaal, startend in de omgeving van Paal 53 en eindigend in de omgeving van Paal 42, van 1 t/m 2 juni;
  • Verplaatsing te voet, startend in de omgeving van paal 42 (van het Wilhelminakanaal) en eindigend op het Militair Oefenterrein Oirschotse Heide, op 2 juni.

Eventuele verplaatsingen en verblijven op privé gebied wordt vooraf gecoördineerd en om toestemming gevraagd door de eenheid zelf. Voor wat betreft het varen is al contact met- en toestemming van Rijkswaterstaat.

De oefenende troepen staan onder leiding van de Commandant 11 Luchtmobiele Brigade "7 december" uit Schaarsbergen. Indien er door de oefening schade is ontstaan dan kunt u dit onder vermelding van de militaire eenheid zoals kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc. melden aan Sectie Claims Ministerie van Defensie Postbus 90004, 3509 AA Utrecht, tel.: 030-2180444, e-mail: JDVclaims@mindef.nl.