Nationale Boomfeestdag 2017 “Bomen Verbinden”

Dit artikel is gearchiveerd op 24-03-2017.

In samenwerking met het IVN wordt dit jaar opnieuw de Nationale Boomfeestdag georganiseerd. Om organisatorische redenen is ervoor gekozen de boomfeestdag te verspreiden over twee dagen, op woensdag 22 maart (de officiële datum van de landelijke Nationale Boomfeestdag) en donderdag 23 maart.

Het programma ziet er als volgt uit:

Woensdag 22 maart
Locatie Tijd School Aantal leerlingen
Maaslaan
De kinderen planten prunusbomen
09.30 Sonnewijzer 27
Houtens, bij de brug, ten zuiden van het kanaal
De kinderen planten zuileiken en beukenhaag

Stokland a en b /

Harlekijn

Donderdag 23 maart
Locatie Tijd School Aantal leerlingen
Sonniuspark - Viervleklibel
De kinderen planten beuken- en eikenbomen
09.30 Krommen Hoek 27
Sonniuspark - Libellelaan hoek Rooijseweg
De kinderen planten eiken- en amberbomen

Bloktempel a en b /

De Ruimte

De Bontstraat thv huisnummer 29
De kinderen planten Nothefagus en beukenhaag

Emiliusschool /

Regenboog

Een Boom Per Kind

De Nationale Boomfeestdag en de stichting ‘One Tree Per Child’ hebben als doel om alle kinderen onder 10 jaar een eigen boom te laten planten. Bomen planten is vaak een eerste en daardoor onvergetelijke natuurervaring voor kinderen.

Bovendien draagt het planten van bomen expliciet bij aan het nakomen van de CO2-reductie-maatregelen die afgesproken zijn in de Klimaattoppen van Parijs en Rotterdam en de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Son en Breugel.

Het college van burgemeester en wethouders ondersteunt en ondertekent daarom ook het Bomenverdrag van de Stichting Nationale Boomfeestdag.