Nationale Herdenking 2017

Dit artikel is gearchiveerd op 05-05-2017.

4en5mei Op donderdagavond 4 mei a.s. staat Nederland stil bij de Nationale Herdenking. In Son en Breugel legt wethouder Robert Visser samen met leerlingen van basisschool de Krommen Hoek en de Regenboog en een Sinti-vertegenwoordiger kransen bij het monument bij de vijver aan de Europalaan.

De harmonie PHEV, het St. Catharinagilde, de kinderen van De Krommen Hoek en De Regenboog, de scoutinggroepen, de veteranen en de kerken in Son en Breugel en de Sinti’s leveren al jaren een bijdrage aan deze herdenking. Dit jaar zal ook de Jeugdgemeenteraad een eerbetoon brengen.

Programma 4 mei 2017

19.30 uur Oecumenische dienst in de kerk aan de Zandstraat
19.50 uur Vertrek stille tocht. De route gaat vanaf de Zandstraat, via het fietspad over de voormalige Lindenstraat, naar de Boslaan, en dan via Europalaan naar het monument bij de vijver
19.59 uur Signaal Taptoe
20.00 uur 2 minuten stilte

20.02 uur

Loco-burgemeester Robert Visser legt samen met de leerlingen van De Krommen Hoek en de Regenboog en een vertegenwoordiger van de Sinti’s in Son en Breugel kransen bij het monument. Daarnaast zullen de Veteranen uit Son en Breugel en de Jeugdgemeenteraad een bloemstuk leggen. Het St. Catharinagilde brengt een vendelsaluut.
Ook u kunt uw bloemen leggen. De herdenkingsbijeenkomst wordt muzikaal ondersteund door de harmonie Pro Honore et Virtute en Up with People.
20.30 uur Einde van de herdenking

De bijeenkomst bij het monument wordt door Son en Breugel Verbindt live uitgezonden. Na afloop is het verslag terug te kijken op hun website www.sonenbreugelverbindt.nl bij Uitzending Gemist.

U bent van harte welkom.