Nationale Herdenking 2018

Dit artikel is gearchiveerd op 05-05-2018.
logo dodenherdenking

Op vrijdagavond 4 mei a.s. staat Nederland stil bij de Nationale Herdenking. In Son en Breugel legt burgemeester Hans Gaillard samen met leerlingen van basisschool de Krommen Hoek en de Regenboog en een Sinti-vertegenwoordiger kransen bij het monument bij de vijver aan de Europalaan.

De harmonie PHEV, het St. Catharinagilde, de kinderen van De Krommen Hoek en De Regenboog, de scoutinggroepen, de veteranen en de kerken in Son en Breugel en de Sinti’s leveren al jaren een bijdrage aan deze herdenking.

Programma 4 mei 2018

19.30 uur                    Oecumenische dienst in de kerk aan de Zandstraat

19.50 uur                    Vertrek stille tocht. De route gaat vanaf de Zandstraat, via het fietspad over de voormalige Lindenstraat, naar de Boslaan,
                                   en dan via Europalaan naar het monument bij de vijver

19.59 uur                    Signaal Taptoe

20.00 uur                    2 minuten stilte

20.02 uur                    Burgemeester Hans Gaillard legt samen met de leerlingen van De Krommen Hoek en de Regenboog en een vertegenwoordiger
                                   van de Sinti’s in Son en Breugel kransen bij het monument. Daarnaast zullen de Veteranen uit Son en Breugel een bloemstuk
                                   leggen. Ook u kunt uw bloemen leggen. De herdenkingsbijeenkomst wordt muzikaal ondersteund door de harmonie
                                   Pro Honore et Virtute. Het St. Catharinagilde brengt een vendelsaluut.

20.30 uur                    Einde van de herdenking

De bijeenkomst bij het monument wordt door Son en Breugel Verbindt live uitgezonden. Na afloop is het verslag terug te kijken op hun website www.sonenbreugelverbindt.nl bij Uitzending Gemist.