Nationale Herdenking 2019

Dit artikel is gearchiveerd op 05-05-2019.

Op zaterdagavond 4 mei a.s. staat Nederland stil bij de Nationale Herdenking. In Son en Breugel legt burgemeester Hans Gaillard samen met leerlingen van basisschool de Krommen Hoek en de Regenboog en een Sinti-vertegenwoordiger kransen bij het monument bij de vijver aan de Europalaan.

De harmonie PHEV, het St. Catharinagilde, de kinderen van De Krommen Hoek en De Regenboog, de scoutinggroepen, de veteranen, de Jeugdgemeenteraad, de kerken in Son en Breugel en de Sinti’s leveren al jaren een bijdrage aan deze herdenking.

Programma 4 mei 2019

19.30 uur                    Oecumenische dienst in de kerk aan de Zandstraat
19.50 uur                    Vertrek stille tocht. De route gaat vanaf de Zandstraat, via het fietspad over de voormalige Lindenstraat, naar de Boslaan, en dan via Europalaan naar het monument bij de vijver
19.59 uur                    Signaal Taptoe
20.00 uur                    2 minuten stilte
20.02 uur                    Het St. Catharinagilde brengt een vendelsaluut.

Burgemeester Hans Gaillard legt samen met de leerlingen van De Krommen Hoek en de Regenboog en een vertegenwoordiger van de Sinti’s in Son en Breugel kransen bij het monument. Daarnaast zullen o.a. leden van de Jeugdgemeenteraad en de Veteranen uit Son en Breugel een bloemstuk leggen.
Ook u kunt uw bloemen leggen. De herdenkingsbijeenkomst wordt muzikaal ondersteund door de harmonie Pro Honore et Virtute.

20.30 uur                    Einde van de herdenking

De bijeenkomst bij het monument wordt door Son en Breugel Verbindt live uitgezonden. Na afloop is het verslag terug te kijken op hun website www.sonenbreugelverbindt.nl bij Uitzending Gemist.