Nieuw betaalgemak in de Brabantse bussen

Dit artikel is gearchiveerd op 31-12-2017.

Voor de Provincie Brabant is nu het moment aangebroken om volledig over te stappen naar cashloos betalen. Vanaf 1 december kan nergens in Brabant meer met contant geld worden betaald in bussen. Hiervoor in de plaats komen nieuwe manieren om te betalen.
Vanaf 1 november 2017 kan er in alle bussen in Brabant betaald worden met bankpas of creditcard. De voordelen van cashloos betalen zijn groot. Het is gemakkelijker, sneller en veiliger. Om reizigers te laten wennen aan het cashloos betalen wordt het gefaseerd ingevoerd.

Per 1 december niet meer contant

Vanaf 1 november kan er tot 19.00 uur op de bus betaald worden met contant geld, met de OV-chipkaart én met pin (ook contactloos) of smartphone. Na 19:00 uur kan er niet meer met contant geld betaald worden.

Vanaf 1 december kan er op de bus helemaal niet meer betaald worden met contant geld. Reizigers reizen dan met een OV-chipkaart, betalen met pin (ook contactloos) of met smartphone.

Kaartje kopen in de bus

De vertrouwde kaartjes in de bus blijven hetzelfde, reizigers kunnen zowel een dalurendagkaart als een ritkaart blijven kopen bij de buschauffeur. Deze tickets kunnen alleen niet meer met cash geld betaald worden. Het uiterlijk van de kaartjes verandert wel. De papieren reiskaartjes die de buschauffeur afstempelt, worden vervangen door een geprint ticket dat als vervoerbewijs geldig is.

Toch nog contant betalen?

Uiteraard kunnen bij de OV-servicewinkel van Hermes op station Eindhoven en bij Mobility Point op Eindhoven Airport nog papieren kaartjes worden gekocht en contant betaald worden. Uiterlijk 1 december worden er diverse verkooppunten in de regio toegevoegd waar reizigers contant een dalurendagkaart kunnen kopen.