Nieuw kunstgras SBC wordt straks op duurzame wijze in de schijnwerpers gezet

Dit artikel is gearchiveerd op 24-01-2019.

Het jaar begint goed voor voetbalclub SBC.
Eind vorig jaar is al begonnen met de aanleg van de nieuwe kunstgrasvelden en die worden straks op een duurzame wijze, met LED-lampen, verlicht. Het college van B&W heeft de aanleg van deze verlichting gegund aan Aerolux BV.

In het voorjaar van 2018 hebben SBC en de gemeente Son en Breugel afspraken gemaakt over de verduurzaming van de accommodaties van SBC op sportpark Schuttersheide.
De gemeente ondersteunt verenigingen in hun duurzaamheidsbeleid en heeft daarvoor budget uit het project ‘’ombouw openbare verlichting’’ beschikbaar gesteld.

Door het ombouwen van de bestaande sportveldverlichting met conventionele lichtbronnen naar een installatie met duurzame ledverlichting wordt jaarlijks 13.000 kWh minder stroom verbruikt.

Samen aan de slag

SBC vindt het belangrijk om haar leden en de omgeving hierbij te betrekken en zal daarom samen met Aerolux BV en de gemeente een avond organiseren over de duurzaamheidsuitdagingen waar we samen voor staan en hoe we daar samen en individueel een bijdrage aan kunnen leveren.

De werkzaamheden worden in het eerste kwartaal van 2019 uitgevoerd door aannemer Aerolux uit Oldenzaal. Deze aanbieder maakt gebruik van Lumosa-armaturen, die geproduceerd worden op Ekkersrijt. Zo zijn ook lokale ondernemers bij dit project betrokken.

De uitvoering van de werkzaamheden aan de verlichting wordt in combinatie met de aanleg van het nieuwe kunstgras opgepakt.