Nieuwe trainingen rond het werken met de E-overheid van start

Dit artikel is gearchiveerd op 18-02-2018.
Logo Digisterker

Vanaf 11 januari start bibliotheek Dommeldal in samenwerking met Son en Breugel Verbindt weer met de Digisterker cursus. Tijdens 4 cursusochtenden (van 9.30 – 11.00 uur in de cursusruimte van het Vestzak) helpen geduldige docenten deelnemers bij de eerste stappen op weg naar het communiceren met de E-overheid, dus via de computer.

Tijdens de cursus wordt ook het online platform van SonenBreugelVerbindt bezocht. Om te ontdekken welke belangrijke informatie over wijk, buurt, en dorpsgenoten daar te vinden is.

Er wordt van de cursisten enige vaardigheid op de computer verwacht. Bij voorkeur werken ze ook op de eigen laptop. Eventueel heeft de bibliotheek een laptop. Ook moeten de cursisten een identiteitspapier meenemen waarop het Burger Service nummer staat, want er wordt geoefend met de eigen gegevens (binnen een beveiligde omgeving). Iedereen krijgt een handige uitleg op papier, om thuis te oefenen en te gebruiken. En na afloop een certificaat.

Op tijd aanmelden is meedoen

Per cursus is plaats voor ongeveer 7 deelnemers. Aanmelden (voor de complete cursus) kan via het inschrijfformulier verkrijgbaar in de bibliotheek of telefonisch via 0499 473033 (na 11.00 uur). Of kijk op www.sonenbreugelverbindt.nl/cursus.

Na aanmelding volgt snel bericht. En plaatsing gaat op volgorde van aanmelding. De gemeente Son en Breugel vergoedt ook deze keer de trainingen, dus deelname is gratis.