Opening expositie Nieuwe Buren

Dit artikel is gearchiveerd op 01-05-2019.

Op 12 maart a.s. om 18.00 uur openen wethouder John Frenken en voorzitter Teun de Laat van Vluchtelingenwerk Son en Breugel de fototentoonstelling ‘Nieuwe Buren’ in het gemeentehuis van Son en Breugel, Raadhuisplein 1.

Elk jaar wordt Son en Breugel verrijkt met nieuwe inwoners. Er worden baby’s geboren en mensen vestigen zich in ons dorp. Mensen uit de regio, mensen uit de andere kant van het land en mensen uit verre windstreken.

Vluchtelingenwerk Son en Breugel ondersteunt en begeleidt mensen die hun vaderland ontvlucht zijn om hier een nieuw leven op te bouwen. We helpen ze om hun weg te vinden, we ondersteunen ze met het opbouwen van een nieuw thuis en we proberen ze in contact te brengen met andere bewoners uit het dorp.

De foto’s gemaakt door Frank Brummans, Thea Prummel en Floor Hendriks tentoonstelling laten zien wie onze nieuwe buren zijn en prikkelt de zintuigen met kleurrijke foto’s van hun nationale gerechten. Het is een uitnodiging om kennis te maken met deze nieuwe mensen en te zien hoe zij onze samenleving verrijken.

De expositie is ook een uitnodiging voor de 3e editie van het FoodFestival. Op zondag 22 september komen oude en nieuwe buren bij de Boerderij in Breugel bij elkaar voor een gezellige bijeenkomst onder het genot van traditionele hapjes en drankjes.

De expositie is t/m 16 april te bezoeken tijdens openingstijden van het gemeentehuis, maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur en op donderdag van 14.00 tot 19.00 uur.