Opening kerststal met lampionnenoptocht

Dit artikel is gearchiveerd op 08-01-2018.

Op zaterdagavond 23 december aanstaande opent burgemeester Hans Gaillard de kerststal in het hertenkamp aan de Dommelpas in Son en Breugel.

Volgens een inmiddels vaste traditie gaat een stemmige lampionnenoptocht aan deze opening vooraf. Deelnemers voor de optocht verzamelen zich vanaf 16.45 uur op Kerkplein St. Genovevakerk in Breugel. Iedereen dient wel zelf een lampion mee te brengen.

De optocht start stipt om 17.00 uur, waardoor de aankomst bij de kerststal in het hertenkamp om 17.15 uur zal zijn. Daar wacht voor iedereen een beker warme chocolademelk.

De kerststal in het hertenkamp is te bezoeken vanaf zondag 24 december 2017 t/m 7 januari 2018, dagelijks van 10.00 – 18.00 uur.

De kerststal in Son en Breugel wordt altijd goed bezocht, ook door kijkers van buiten de gemeente. Dat komt onder andere omdat de stal in de kerststallenroute van de VVV staat.Kerststal met levensechte beelden

ln verband met de recente uitbraak van vogelgriep heeft de beheerder van het Hertenkamp, Cor Essens, het pluimvee afgeschermd. Bezoekers van de kerststal zullen niet in contact komen met deze dieren. Voor de overige bewoners van het Hertenkamp is de vogelgriep niet besmettelijk. Uiteraard zal de beheerder blijven bekijken of opening van de kerststal verantwoord is.

Foto Wil Feijen