Opgeruimd staat netjes! Weg met zwerfafval

Dit artikel is gearchiveerd op 25-03-2018.
Logo Hoe lang blijft zwerafval liggen

Op zaterdag 24 maart 2018 doet de gemeente Son en Breugel weer mee aan de Week van Nederland Schoon. Tijdens de Landelijke Opschoondag organiseren veel gemeenten samen met de inwoners acties om hun omgeving schoon te maken.

Scholieren, inwoners en college steken handen uit de mouwen

De Opschoondag markeert het einde van een week vol activiteiten. In de week van 19 tot en met 23 maart gaan de meeste basisscholen hun schoolplein en de omgeving schoonmaken. Uitgerust met knijpers, handschoenen en vuilniszakken dragen de kinderen bij aan een schone omgeving.

Bewoners en gemeenteraad pakken wijken aan

Op zaterdag 24 maart 2018 gaan een aantal buurt- en wijkverenigingen en inwoners en medewerkers van de gemeente Son en Breugel, waaronder gemeenteraadsleden aan de slag.

Om 09.30 uur gaan zij verspreidt over de gemeente een aantal wijken schoonmaken. Iedereen is van harte welkom om mee te doen.

Verzamelplaatsen

Wilt u meedoen, kom dan op 24 maart naar een van de volgende locaties:

Wijk/buurt Verzamellocatie Tijdstip
Hoogstraat De Boerderij 09.30 uur
Kanaalstraat Kruisbeeld 09.30 uur
Kloosterstraat Voor perceel Kloosterstraat 14 10.15 uur
Centrum Kiosk op Kerkplein 09.30 uur
’t Harde Ven Hoek Europalaan/Rembrandstraat 09.30 uur
Sonniuspark Hoek Libellenlaan, Vuurlibel en Keverlaan 09.30 uur
't Zandt Hoek Vuurvlinderlaan/Distelvlinderlaan 09.00 uur

Meer informatie en aanmelden

Wijken of straten die niet op deze lijst staan, maar wel mee willen doen, kunnen zich melden bij Paula Favier, telefoonnummer 0499-491491. Wij zorgen dan voor materiaal.

Vanaf 11.30 uur is de gezamenlijke afsluiting bij de kiosk in het centrum. In Breugel wordt bij de Boerderij afgesloten. Na afloop zorgt de gemeente voor een warme versnapering voor de deelnemers.