Opgeruimd staat netjes! Weg met zwerfafval

Op in de week van maandag 18 maart t/m zaterdag 23 maart 2019 doet de gemeente weer mee aan de Week van Nederland Schoon. Tijdens de Landelijke Opschoondag organiseren veel gemeenten samen met de inwoners acties om hun omgeving schoon te maken.

Scholieren steken handen uit de mouwen

In de week van 18 tot en met 22 maart gaan al onze basisscholen hun schoolplein en de omgeving schoonmaken. Uitgerust met knijpers, handschoenen en vuilniszakken dragen de kinderen bij aan een schone omgeving. De Jeugdgemeenteraad heeft rondom het opschonen ook een leuke actie georganiseerd.

Bewoners en gemeenteraad pakken wijken aan

Op zaterdag 23 maart 2019 gaan een aantal buurt- en wijkverenigingen, inwoners, gemeenteraadsleden en medewerkers van de gemeente aan de slag. Om 09.30 uur gaan zij in de gemeente een aantal wijken schoonmaken.
Iedereen is van harte welkom om mee te helpen.

Verzamelplaatsen

Inwoners die mee willen doen kunnen zich op 23 maart verzamelen op de volgende locaties:

Hiervoor hoef je je niet van te voren bij de gemeente aan te melden.

Wijk/buurt Opkomstlocatie Tijdstip
't Zand Hoek Vuurvlinderlaan/ Distelvlinderlaan 9.00 uur
Hoogstraat De Boerderij in Breugel 9.30 uur
Kanaalstraat Kruisbeeld 9.30 uur
Kloosterstraat Voor perceel Kloosterstraat 14 10.15 uur
Centrum Kiosk op Kerkplein 9.30 uur
't Harde Ven Hoek Europalaan/Rembrandstraat 9.30 uur
Sonniuspark Hoek Libellenlaan, Vuurlibel en Keverlaan 9.30 uur

Vanaf 11.30 uur is de gezamenlijke afsluiting in Son bij de kiosk in het centrum. In Breugel wordt bij de Boerderij afgesloten. Na afloop zorgt de gemeente voor een warme versnapering voor de deelnemers.

Meer informatie en aanmelden

Wijken of straten die niet op deze lijst staan, maar wel mee willen doen, kunnen zich melden bij Paula Favier, telefoonnummer 0499-491491. Wij zorgen dan voor materiaal en een warme versnapering na afloop.