Overlast van ratten

Dit artikel is gearchiveerd op 31-07-2018.

Rondom het 17 Septemberplein en de Boslaan zijn de laatste weken extreem veel ratten gesignaleerd. Maar ook vanuit andere wijken van Son en Breugel ontvangen we signalen dat er ratten aanwezig zijn.

Er is al het een en ander ondernomen om de overlast terug te dringen. Zo is ongediertebestrijder Van Eck ingeschakeld om de ratten te bestrijden. We hebben elektrische vallen ingezet om ratten te vangen (We zijn om ecologische redenen gestopt met het inzetten van gif als bestrijdingsmiddel).
Daarnaast zorgen we ervoor dat er onvoldoende voedingsbodem is voor de populatie om te overleven. Zo worden de afvalbakken rondom het 17 Septemberplein wekelijks geleegd en wordt na de weekmarkt de omgeving van het Raadhuisplein geveegd.

Vanwege de meldingen van de laatste weken hebben we een aantal aanvullende maatregelen.
De afvalbakken worden nu drie maal per week geleegd en naast deze leegmomenten vindt er extra controle plaats op volle afvalbakken.
Daarnaast wordt er (naast het reguliere vegen) op vrijdagochtend, extra geveegd op het 17 Septemberplein en omgeving. Na het weekend wordt wederom geveegd op het 17 Septemberplein en het plein achter de Rabobank. Zwerfvuil bij de ondergrondse container wordt zo snel mogelijk opgeruimd.

Uw hulp is nodig!

Het wijkteam zet extra capaciteit in om te voorkomen dat de rattenpopulatie zich verder uitbreidt. Zij kunnen dit echter niet alleen.

We vragen graag uw hulp:

  • Hou uw omgeving schoon! Laat geen etenswaren op straat achter, maar deponeer het in de afvalbakken.
    Laat geen afval(zakken) buiten rondslingeren. Voer (ook brood voor vogeltjes, eendjes etc. ) voor huisdieren is eten voor ratten, bewaar dit dus in huis.
  • Ziet u een rat? Meld het ons klantcontactcentrum (0499-491491). Of gebruik de BuitenBeterApp. Vermeld altijd duidelijk uw adres en telefoonnummer, zodat ons wijkteam indien gewenst contact kan opnemen. Social media is een prettig kanaal om zaken te delen, maar in dit geval minder efficiĆ«nt.
  • Treft u een volle afvalbak of zwerfvuil aan in uw omgeving? Ook dat horen we graag. Het KCC verzamelt de meldingen en geeft ze door aan het wijkteam.