Plaatsing extra fietsnieten in het centrum van Son

Dit artikel is gearchiveerd op 31-03-2019.


Om het bezoeken van het centrum van Son per fiets te stimuleren, plaatst de gemeente op verzoek van de winkeliers extra fietsnieten. Als bezoekers aan het centrum uitgenodigd worden om bij voorkeur met de fiets te komen, is het nodig dat zij de fiets daar ook kunnen stallen zonder dat winkelend publiek daar last van heeft.

Eind december 2018 heeft er met een delegatie van de ondernemers van de ondernemersvereniging OVSB in het centrum van Son een schouw plaatsgevonden. De ondernemers hebben toen om de plaatsing van extra fietsnieten in het centrum gevraagd, bij voorkeur aan de oostzijde van Nieuwstraat.

Voor het plaatsen van extra fietsnietjes wordt gekeken naar de plaatsen waar fietsen op drukke momenten staan en wordt er rekening gehouden met looproutes, bushaltes en evenementen zoals de kermis.

Op basis van de opgehaalde informatie stelt wethouder Jan Boerma voor om in overleg met de betreffende ondernemers in februari 17 fietsnieten bij te plaatsen in de Nieuwstraat. In april worden nog eens 13 fietsnieten geplaatst nabij de bushalte Raadhuisplein en de Zwaan.   Daarmee neemt het aantal de stallingsmogelijkheden in het gebied totaal met 30 toe.