Proefproject Strijkwinkel

Dit artikel is gearchiveerd op 31-12-2017.
Logo De Strijkwinkel

Op 27 november is het proefproject “De Strijkwinkel “van start gegaan. Jonge mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen onder begeleiding van Carrousel een werkplek midden in het centrum van Son. De klanten van De Strijkwinkel zijn personen die vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) voor hun huishouding hulp krijgen bij het strijkwerk. Dit initiatief van de gemeente Son en Breugel is opgepakt door de WSD en Carrousel (samenwerking tussen Stichting MeeDoen Werkt en SWZ/Zonhove) en geeft hiermee een invulling aan de participatiewet door arbeid te creëren.

Werkwijze

Tijdens de opstartfase wordt vanuit het CMD contact opgenomen met personen die voor de service in aanmerking komen. Zij kunnen tijdens de proefperiode tot en met eind februari, kosteloos gebruik maken van de dienst. Ook aan het ophalen en weer terugbrengen van de strijkwas is gedacht. Een medewerker van de WSD haalt de wasbox met de schone, droge was thuis op en brengt het binnen de gestelde tijd weer netjes gestreken in de wasbox terug.

Meer weten?

Komt u ook in aanmerking voor deze dienstverlening en wilt u er meer over weten? Neem dan contact op door te bellen met 088-7998118 of een e-mail te sturen naar strijkwinkel@carrouselwerkt.nl. En loop gerust eens binnen in de strijkwinkel aan het Raadhuisplein 2. Het is geopend op maandag t/m vrijdag van 09:00 – 16:00 uur.