Samen in actie tegen fietsdiefstal

Dit artikel is gearchiveerd op 28-02-2018.

In Son en Breugel worden relatief veel fietsen gestolen op de doorgaande weg in het centrum (Hendrik Veenemanstraat t/m de Bontstraat). De fietsen staan over het algemeen wel op slot, maar niet geketend aan een vast object.

In februari 2018 extra fietsnieten

Om het aantal fietsdiefstallen tegen te gaan wordt vanaf 7 februari gestart met het vervangen van de ongebruikte lage fietsenrekken door fietsnieten. Zo kunnen inwoners hun fiets altijd aan een vast object ketenen en kunnen fietsen – ook al staan ze op slot – niet opgetild en meegenomen worden. Door het ‘dubbel’ op slot zetten kunnen fietsen minder gemakkelijk worden gestolen.

Sloten kopen met 50% korting

Om het gebruik van de (extra) fietsnieten te stimuleren heeft de gemeente afspraken gemaakt met de lokale fietswinkels.

Vanaf 15 december 2017 tot 1 maart 2018 kunnen inwoners een fietsslot kopen met 50% korting bij Fiets & Sport v.d. Berg en Arts Tweewielers. Het gaat hierbij om hard stalen kettingsloten met aparte sleutels. Zie ook de advertenties in de lokale kranten.

De cartoons Sonny en Bonny worden weer ingezet om bezoekers van het centrum te attenderen op het gebruik van de fietsnieten. Ook de al eerder ingezette zadelhoesjes zullen weer worden verspreid worden over de geparkeerde fietsen in het centrum.