Sandwichborden waarschuwen tegen inbraken

Dit artikel is gearchiveerd op 31-05-2018.

De afgelopen jaren is meerdere malen gebruik gemaakt van sandwichborden om inwoners van wijken te waarschuwen voor verdachte situaties.

Verdachte situaties melden

Recente (auto-)inbraken en fietsdiefstallen in de Gentiaan en Sonniuspark geven nu weer aanleiding om de borden tijdelijk bij de in- en uitvalswegen te plaatsen. Op de sandwichborden staat de tekst 'Deze wijk is populair bij inbrekers!'. De borden verwijzen naar de website van de gemeente voor meer informatie en tips.

Inwoners kunnen verdachte situaties rechtstreeks melden bij de politie via 112.

Hulp dringend nodig!

Met de borden hopen gemeente en politie de inwoners van Son en Breugel bewuster te maken. Niet alleen achteraf, als de inbraken al zijn gepleegd, maar vooral ook preventief. Door het nemen en naleven van vaak simpele maatregelen kunnen inwoners namelijk zelf heel veel doen om een inbraak te voorkomen. En door aan de politie informatie door te geven (signalement, kentekens), hoe onbeduidend die vaak ook lijkt, kunnen mogelijk verdachten worden aangehouden. Politie en gemeente kunnen het namelijk niet alleen: ze hebben de hulp van de inwoners van Son en Breugel dringend nodig!