SonenBreugelVerbindt en Summa College winnen de Frans Zaal-Bokaal 2019

Dag van de duurzaamheid voor scholen het winnende project

De duurzaamheidsprijs van 2019 gaat naar SonenBreugelVerbindt en het Summa college voor het organiseren van de Dag van de Duurzaamheid voor basisscholen. Zij ontvingen de prijs tijdens de jaarlijkse Oliebollenparty die de gemeente organiseerde op oudjaarsdag. Uit handen van Burgemeester Hans Gaillard ontvingen zij de Frans Zaalbokaal en een geldbedrag van €1.500,- dat naar eigen inzicht besteed mag worden aan een duurzaamheidsdoel.

Rekening houden

De jury van 2019 bestond uit Jan van Lieshout (OVE), Henny Vredeveld (IVN) en Sophie, Noud, Lynn en Hanna vanuit de jeugdgemeenteraad en burgemeester Hans Gaillard als voorzitter. De burgemeester lichtte in zijn speech toe waarom dit project in de prijzen viel: “De scholieren neem je op deze manier op jonge leeftijd mee. Ze leren het belang van duurzaamheid. Bewust of onbewust houden ze zo meer rekening met milieugevolgen bij beslissingen die zij nemen. Een mooi voorbeeld! Bij de jeugd beginnen is toch efficiënter dan sturen op gedragsverandering op latere leeftijd.”

Belang

De groepen 1 t/m 4 hadden tijdens de Dag van De Duurzaamheid aandacht voor afval en het scheiden daarvan. De groepen 5-6-7 maakten een krantenpagina over duurzaamheid voor de MooiSonenBreugelkrant. Als laatste was er een speciaal programma voor de groepen 8 in het Vestzaktheater. Zij kregen verschillende workshops over het thema klimaat en energie.
In totaal hebben er 490 kinderen, ouders en studenten van het Summa college deelgenomen aan de dag.

Op naar een duurzaam 2020

De gemeente Son en Breugel bedankt alle inzendingen voor hun inzet en harde werk in 2019. Het komend jaar belooft opnieuw een mooi jaar te worden waarbij er weer een nieuwe Duurzaamheidsprijs wordt uitgereikt. Wie werkt mee aan een duurzame wereld en wordt de volgende winnaar?