Sporthal De Landing tijdelijk niet te gebruiken vanwege losse plafondplaat

Dit artikel is gearchiveerd op 09-10-2018.

Donderdag 4 oktober is geconstateerd dat een plafondplaat in de grote zaal van Sporthal de Landing aan de Rooijseweg los zit. Dat is een serieus veiligheidsrisico voor gebruikers van de hal, omdat de kans bestaat dat deze plaat naar beneden kan vallen.

Uit oogpunt van preventie en veiligheid van onze sporters hebben de beheerder van de sporthal en de gemeente in nauw overleg met elkaar besloten om de grote zaal niet te gebruiken totdat deze gevaarlijke situatie is weggenomen.

Het is een hoog gebouw, dus moet er een hoogwerker aan te pas komen om de situatie van dichtbij te bekijken en alle platen stevig te bevestigen.  

Een en ander betekent, dat de hal waarschijnlijk enkele dagen niet gebruikt kan worden voor sportactiviteiten. Onduidelijk is hoelang de herstelwerkzaamheden gaan duren. Het is de bedoeling om de hal zo spoedig mogelijk weer vrij te geven voor de sportverenigingen. Voorlopig gaan we ervan uit dat De Landing tot en met het weekend van 5 t/m 7 oktober niet gebruikt kan worden.

Beheerder Kuijpers informeert telefonisch de verenigingen die op vrijdag, zaterdag en zondag gebruik zouden maken van Sporthal de Landing. Voor deze verenigingen is een alternatieve locatie gevonden, o.a. in De Bongerd in Breugel. De scholen die De Landing gebruiken op maandag t/m woensdag worden op voorhand geïnformeerd over de situatie dat ook zij mogelijk De Landing niet kunnen gebruiken.
Gebruikers kunnen informatie inwinnen bij mevrouw Kuipers 06-52435660.  

Zodra de hal weer 100% veilig is, wordt deze vrijgegeven voor gebruikers. Dat moment zal door de beheerder aan de verenigingen kenbaar worden gemaakt.

LAATSTE NIEUWS: Maandagochtend 8 oktober kan een aannemer een begin maken met de inspectie en reparatie, omdat dan een geschikte hoogwerker beschikbaar is.